Workshop Presentation of AIOTI SRIA

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Workshop Presentation of AIOTI SRIA

January 26 @ 12:00 - 16:00

 

AIOTI WG Research and Partnerships prepared a Strategic Research and Innovation Agenda. The workshop is organised to present it, as well as an overview of ongoing European research partnership and policy. New research paradigm in IoT and Edge Computing research is about decentralized and distributed paradigms, automatic authentication and access control for loT devices and loT edge computing platforms. It is about:

 

Orchestration of devices

Heterogeneity: The devices in the loT are heterogeneous as based on different hardware platforms and networks. They can interact with other devices or service platforms through different networks.

Scale: The number of devices that need to be managed and that communicate with each other will be at least an order of magnitude larger than the devices connected to the current Internet. The ratio of communication triggered by devices as compared to communication triggered by humans shifts towards devices triggered communication.

Dynamic changes: The state of devices change dynamically, e.g., sleeping and waking up, connected and/or disconnected as well as the context of devices including location and speed. Moreover, the number of devices can change dynamically.

Context-awareness capability

Scalability, efficiency, adaptability and transparency (e.g., multiple capabilities -sensing-processing-cognition, bandwidth, resources, management).

For participation, please register here.

Agenda:

12.30 Welcome and Registration

13.00 Opening and Welcome (5 min)

Jürgen, Chairman of the AIOTI Management Board

13.05 European research partnerships – state of the play (40 min)

Ovidiu Vermesan, AIOTI WG Research and Partnerships Chairman (SINTEF)

Luis Perez Freire, AIOTI WG Agriculture Chairman (Gradiant)

Natalie Samovich, AIOTI WG Energy Chair (Enercoutim)

Damir Filipovic, AIOTI Secretary General

13.45 Presentation of the EU policy and research perspective (15 min)

Rolf Riemenschneider, Head of Sector, IoT Unit, DG Connect, European Commission

14.00 Questions from the audience (15 min)

14.15 Coffee break (15 min)

14.30 Presentation of the SRIA topics and challenges (45 min)

Ovidiu Vermesan, AIOTI WG Research and Partnerships Chairman (SINTEF)

15.15 Questions and open discussions (30 min)

15.45 Wrap up and end of Webinar (5 min)

Francois Fischer, AIOTI Steering Board Chairman (FSCOM)

Details

Date:
January 26
Time:
12:00 - 16:00

Venue

Thon Hotel Bristo Stephanie, Avenue Louise 91-93, Brussels
Avenue Louise 91-93
Brussels, 1050 Belgium
+ Google Map